Thursday, 12 August 2010 08:36

Parhaat pyöräilyreitit Budapestista

Parhaat pyöräilyreitit Budapestista Dave Hitchborne / http://www.geograph.org.uk/photo/820799

Unkari on melko tasainen maa ja siksi sopii hyvin myös pyöräilyyn. Budapestista voi tehdä mukavia päivän pyrähdyksiä lähiympäristöön vaikkapa Tonavan rantaa pitkin. Ja pidemmälle ajelulle voi mennä vaikkapa Balaton järven ympäri!

Szentendre 25km

Pyöräillen Budapestista Szentendreen tulee juuri sopivan pituinen päivämatka aloittelevallekin pyöräilijälle. Matka on 25 kilometriä suuntaansa ja matkan varrella on paljon kiinnostavaa nähtävää, muun muassa Aquincumin rauniot paikalla jossa antiikin Rooman kaupunki sijaitsi tuhansia vuosia aikaisemmin. Szentendressä voi nauttia lounasta tai kahvia ennen paluumatkaa.

Visegrad 55km

Szentendrestä voi jatkaa matkaa Tonavan rantaa pitkin pohjoiseen kohti Visegradia. Matkalla näkee pelloittain auringonkukkia ja horiwsontissa kukkuloita, jotka eivät kuitenkaan hidasta matkantekoa. Matkalla on monia upeita piknik -paikkoja jossa voi istahtaa penkille Tonavan varteen ja pitää taukoa. Visegradissa kannattaa kiivetä kukkulalle ihailemaan vanhaa linnaa ja Tonavan rannan maisemia ylhäältä käsin. Visegrad on n. 4 tunnin ajomatkan päässä Budapestista.

Esztergom 75km

Jatka yhä pohjoiseen Tonavan rantaa pitkin, parikymmentä kilometriä myöhemmin saavut Esztergomiin. Kauniit näköalat ja kaunis vanha kaupunki lumoavat. Täältä voi tarvittaessa ottaa junan takaisin Budapestiin, tai aloittaa rauhallisen paluumatkan pyörän selässä.

Vác 40km

Seuraa Tonavaa Pestin puolella jokea pohjoiseen. Tämä maaseutureitti vie Gödöllön palatsin ohi ja Váciin. Matkalla rauhallisia maalaismaisemia.

Balaton 210km

Balatonin ympäripyöräily on hieno kokemus. Pyöräillä voi ihan omaa tahtia sillä jokaisesta kylästä löytyy jonkinlaista majoitusta sitten kun pyöräilijän jalat väsähtävät päivän työstä. Kolmen tai neljän päivän pyöräilyn voi jakaa useammallekin päivälle, tai myös rentoutua matkan varrella useita päiviä joissakin Balatonin viehättävistä pikkukaupungeista. Pyöräilyreitti on kesäaikaan hyvin suosittu ja myös erinomaisen hyvin merkitty.

Last modified on Monday, 21 May 2012 15:38

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset