Sunday, 08 May 2011 07:40

Talouskatsaus: forintin kurssi pysynyt tasaisena viimeisten viikkojen aikana

Huhtikuussa julkistettu talouden säästökuuri ei ensin vakuuttanut sijoittajia. Alueen muut valtiot ovat kuitenkin kehittyneet heikommin, joten Unkari on hieman nostanut päätään sijoituskohteena. Säästöt tehdään nimenomaan julkisen kulutuksen puolelta, ja hallitus näyttää oleva päättäväinen niiden toteuttamisessa.

Kotimaisen teollisuuden menestys riippuu vientituloista, koska kotimaan kulutus on tällä hetkellä hidasta ja investoinnit vähäisiä. Työllisyys paranee kovin hitaasti. Tammi-maaliskuussa työttömiä oli 11,6% työllisestä työvoimasta. Työttömien määrä tuskin tulee laskemaan työttömyyskorvauksien ehtojen muutoksien takia.

Talouden näköalat laajenevat hitaasti, mutta rakenteelliset heikkoudet hallitsevat lähivuosien aikana. Niinpä Unkari alkaa pikkuhiljaa päästä takaisin sijoituskohteeksi, tosin sijoittuu edelleen Keski-Euroopan mittakaavassa riskikohteiden sarjaan.

Euron kurssi on pysynyt tasaisesti 264 forintin tuntumassa, eikä se ole mennyt yli 270 forintin maaliskuun puolenvälin jälkeen.

 

Lähde: Budapest Times 2.5.2011 (TakarékBank Weekly Economy Watch, Zoltán Ádám)

Last modified on Monday, 21 May 2012 16:27

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset