1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
Sunday, 22 March 2009 14:42

Unkarin pääministeri eroaa

Unkarissa on jo pitkään vellonut politiikan rintamalla, sekä pinnan alla että ihan julkisuudessakin. Asioihin on tulossa nyt muutosta ainakin johonkin suuntaan kun Unkarin pääministeri Ferenc Gyurcsany tarjoutui lauantaina eroamaan. Hänen mukaansa Unkarin pitää saada uusi hallitus ja uusi pääministeri selättämään talouskriisi. Pääministeri esitti tarjouksensa sosialistipuolueensa kokouksessa.

Gyurcsany aikoo ilmoittaa päätöksestään parlamentille maanantaina. Hän myös kutsui koolle kahden viikon kuluessa järjestettävän puoluekokouksen, jossa on määrä valita uusi pääministeriehdokas. Hän itse haluaa jatkaa puoluejohtajana. Sen jälkeen parlamentissa on määrä äänestää luottamuksesta Gyurcsanyyn.

Maailmanlaajuinen talouskriisi on heijastunut hyvin vahvasti myös Unkarin talouteen. Yhtenä syyllisenä maan heikkoon taloustilanteeseen pidetään pääministeri Gyurcsanyta. Hänen kannatuslukunsa ovat olleet melkeinpä koko hänen kautensa ajan hyvin alhaiset, mutta nyt ne ovat painuneet ennätyksellisen alas, ollen vain 18%. 

Last modified on Monday, 21 May 2012 16:38

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset