1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
Monday, 16 May 2011 20:47

Unkarin Kati Wolf Euroviisujen 22. sijalle

Unkarin Kati Wolfin olisi ehdottomasti pitänyt voittaa kisa, olihan se ilmiselvästi paras laulu ja esitys – tai ainakin vähiten paha. Paikan päällä kaikki tykkäsivät Katin laulusta, hän sai yleisön oikein seisoen aplodeeraamaan. Mutta miksi Kati jäi 22.sijalle? Nettiuutissivu Index.hu toimittajan mielestä syy on poliittinen: kisoissa äänestetään lähinnä naapureita tai muuten vain hyviä tuttuja. 

Azerbaidzanin voitto johtui siitä, että entiset Neuvostoliiton maat äänestivät sitä, ja kun niitä on kisoissa mukana paljon, ääniäkin tuli riittävästi voittoon. Lisäksi ääniä tuli siitä, että maa on uusin Euroviisuissa, siksi vielä eksoottinen ja muodikas. Unkarin naapureista pisteitä Katille antoi vain Romania, ja suurta närää on aiheuttanut mm. se, että Slovakia eikä Puolakaan antanut yhtään... Michael Knight blogissaan epäilee, että Unkarin hallituksen viimeaikaiset poliittiset käänteet ovat suututtaneet naapurit – ja koko Euroopan - niin, että epäluottamus näkyy Euroviisuissakin.

 

Mutta Suomi antoi Unkarin Katille täydet 12 pistettä! Pitäisiköhän meidän ruveta vastaisuudessa pitämään enemmän yhtä, jotta meille suomalaisillekin saataisiin jokunen piste kasaan? Ehkä virolaisetkin rupeaisivat kimppaan?

 

Lähteet: index.hu, michaelknight.blog.hu

Kuva: index.hu

Last modified on Tuesday, 22 May 2012 16:15

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset