1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
keskiviikko, 28 lokakuu 2009 15:59

Viininkorjuujuhlat

Syksyllä vietetään Unkarissa suuria viininkorjuujuhlia. Juhlat ovat tärkeä osa kaupunkien ja kylien vuosittaisia perinteitä. Juhliin osallistuu perinteisesti koko kylä ja ne saattavat kestää useita päiviä. Unkari jaetaan 22 viininviljelysalueeseen ja jokaisella alueella on omat viinit ja perinteet. Kaikkia alueita yhdistää kuitenkin suuri intohimo viiniin ja viinikulttuuriin. Ihmisille viinin nauttiminen ja maistelu ei välttämättä ole se kaikkein tärkein seikka, vaan tärkeintä on yhdessä tekeminen ja yhdessä oleminen. Viinikorjuujuhlilla julistetaan, että vuoden sato saatiin sisään, viljavarastoihin, kellareihin, ja nyt alkaa koko vuodentyön jälkeen ansaittu "lepoaika".Tietysti on talvellakin töitä, mutta maaseudulla kuitenkin isot peltotyöt loppuvat kevääseen asti.

Asukkaat ovat harjoitelleet monenlaista ohjelmaa ja tanssia. Viinijuhlat alkavat yleensä ensin tanssiesityksillä, jossa nähdään niin perinteisiä tansseja kuin sitten hieman modernimpiakin esityksiä. Liikkumassa ovat kaikki vauvasta vaariin. Tanssiesitysten jälkeen on vuorossa hieman vapaamuotoisempaa ohjelmaa. Kun kaikki esitykset ovat päättyneet niin on vuorossa hevosvankkurikulkueet. Kulkueeseen osallistuu jälleen koko kylä. Vankkureilla ajetaan pitkin kylän pääkatuja ja tervehditään vastaantulevia ihmisiä. Illalla on vielä ohjelmassa yhteiset illanvietot kulttuuritalolla.

Viininkorjuujuhlat ovat loistava mahdollisuus päästä kokemaan ja tutustumaan perinteiseen Unkarilaiseen kulttuuriin. Jos sinua kiinnostaa lähteä viininkorjuu juhlille niin ota meihin yhteyttä.

Viimeksi muutettu tiistai, 22 toukokuu 2012 15:37

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset