perjantai, 09 heinäkuu 2010 12:48

Paluu vihreään luontoon Suositeltavat

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tämä vuosi 2010 on julistettu kansainväliseksi luonnon monimuotoisuuden vuodeksi (International Year of Biodiversity)! Tee vihreä teko ja lähde tutustumaan Unkarin ainutlaatuiseen luontoon. Kun Budapestin liikenteen melu ja saasteet alkavat ahdistaa nappaa jalkaasi vaelluskengät ja suunnista ulos kaupungista.

Lähimmät upeat vaellusmaastot löytyvät Budan kukkuloilta, jotka ovat vain kivenheiton päässä Budapestin menosta ja meiningistä, mutta aivan oma maailmansa luonnon rauhassa. Szenas kukkulat ovat suosituinta retkeilymaastoa, sillä paikalla on hyviä merkittyjä polkuja, rikas kasvisto ja eläimistö, sekä kauniita vaihtelevia maisemia.

Budapestista kolmisenkymmentä kilometriä pohjoiseen levittyvät Pilis vuoret. Aluella on paljon luolia ja fossiileja kertomassa alueen muinaishistoriaa. Pyökki- ja tammimetsät aukeavat kalkkikivijyrkänteiksi, maisemaan jossa luonnonkävijän silmä lepää. Isolla alueella riittää käveltävää ja tutkittavaa moneksi päiväksi.

Pohjois-Unkarissa, Slovakia rajalla, Börzsöny vuoret kohoavat korkeimmillaan reiluun 900 metriin. Luonto alueella on todella kaunista ja vaihtelevaa, metsäiset polut vaihtuvat upeisiin laaksonäkymiin, ja alueella on  myös lukemattomia jokia ja lähteitä. Koskematon luonto hurmaa kävijänsä.

Lisätietoa International Year of Biodiversity (englanniksi):http://www.unep.org/iyb/

Viimeksi muutettu maanantai, 21 toukokuu 2012 17:39

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset