sunnuntai, 28 helmikuu 2010 19:37

Budapestin kahvilat

Mika Waltari rakastui aikoinaan Budapestin ihastuttaviin kahviloihin. Nyt on sinun vuorosi lumoutua Budapestin kahvila tarjonnasta. Waltari sanoi muinoin, että Wienissä mennään kahviloihin viettämään aikaa, mutta Budapestissä tullaan kahviloihin asumaan. Tämä sanonta pitää paikkansa yhä tänäpäivänäkin

Kahviloita on kaupungissa niin paljon että on vaikea vastustaa Budapestin kahviloiden kutsua. Kaupungissa on lukemattomia kahviloita jotka kaikki houkuttelevat sisälle maistamaan suussasulavia leivoksia ja virkistävää kahvia tai teetä. Alla on vain pieni lista Budapestin suuresta kahvilatarjonnasta. Toivottavasti löydät oman suosikkisi.
 

Suosittuja kahviloita Budapestissa:

Anna. Vilkkaalla Vaci kävelykadulla sijaitseva Anna kahvila on hyvä paikka istahtaa alas kesken kiireisen shoppailupäivän ja hämmästellä kuhisevaa ihmispaljoutta Budapestin suosituimmalla ostoskadulla. Hintatasoltaan kahvila ei ole kaikkein edullisimmasta päästä.
Missä: Vácu u. 5. Vaci kävelykadulla.
Yhteystiedot: www-osoite

Astoria. Historiallisen Astoria-hotellin perinteinen kahvila on kaunis ja tasokas. Hintatasoltaan kahvila on hieman kalliimman puoleinen. Leivosvalikoima on kahvilassa suhteellisen suppea verrattuna moniin muihin kahviloihin. Astoria on kerännyt suurta suosioita laadukkaalla sunnuntai brunssillaan. Palvelu on tässä kahvilla erinomaista.
Missä: Kossuth Lajos utca 19-21. Sijaitsee lähellä keskustaa, Astoria nimisen metropysäkin yläpuolella (metro 2M).
Yhteystiedot: www-osoite

Café Európa. Yksi vanhoista ja perinteikkäistä kahviloista Budapestissä. Paikalla on kahvila ja konditoria vierekkäin, joten tuotteita myös mukaan otettavaksi. Täällä kahvilassa voit nähdä vanhoja herroja ja rouvia jotka ovat käyneet samassa kahvilassa vuosikaudet ja luultavasti istuneet aina samassa pöydässä ja tilanneet saman kahvin ja leivoksen.

Missä: Szent Istvan körút 7. Sijaitsee suurella kaarikadulla.
Yhteystiedot: www-osoite

Café Miró. Art Deko henkinen kahvila, joka taatusti kiinnittää huomiota kun sen ohi kävelee. Linnakukkulan boheemi kahvila, jossa tuolitkin ovat taidetta. Kannattaa tutustua kahvilan herkulliseen leivos ja ruokatarjontaan. Kahvilassa on unsein elävää musiikkia viikonloppuiltaisin. Ehdottomasto tutustumisen arvoinen kohde, jos haluat nähädä jotain peritneisestä Budapestiläisestä kahvilasta poikkeavaa.
Missä: Úri utca 30. Sijaitsee Linnavuorella, lähellä Matyas kirkkoa.
Yhteystiedot: www-osoite

Central. Kaunis ja 1800-luvun henkeen uudistettu kahvila-ravintola. Yksi vanhoista ja perinteisistä kahviloista kaupungissa. Ihastuttava paikka istahtaa hetkeksi ja nauttia ikiaikaisesta ilmapiiristä ja tunnelmasta.
Missä: Károlyi Mihály utca 9. Lähellä Ferenciek tere aukiota (metro M3).
Yhteystiedot: www-osoite

Gerbeaud. Budapestin suosituin ja kuuluisin kahvila Vörösmarty-aukion laidalla, Váci utca -kävelykadun päässä. Gerbeaudin leivostiski on Keski-Euroopan pisin 11 metriä. Kahvilassa on myös pieni suklaakauppa josta voi ostaa vaikka kotiin tuliaisiksi herkulliset suklaat.
Missä: Vörösmarty tér 4, Vaci utca kävelykadun alkupäässä.
Yhteystiedot: www-osoite

Jégbüfé. Aika vaatimaton pieni kahvila, joka ei yritä ylpeillä kultauksilla. Kahvila jossa leivokset ovat pääsijalla. Pitkä valintatiski maistuvia leivoksia, myös mukaan. Toimitaan kuin ennen muinoin Neuvostoliitossa; katsotaan leivoksen nimi, maksetaan kassalle ja lopuksi annetaan kuitti leivostiskin myyjälle.
Missä: Ferenciek tere 10. Ferenciek tere aukiolla.
Yhteystiedot: www-osoite

Lukàcs Konditoria. Loistelias kahvila loisteliaalla Andrássy-bulevardilla. Hintatasoltaan hieman kalliimpi, mutta tässä kahvilassa voi kokea olevansa aatelisherra tai -rouva.
Missä: Andrássy út 70.
Yhteystiedot: www-osoite

Müvész Kávéház. Oopperatalon lähellä oleva taiteilijakahvila. Boheemien budapestiläisten tapaamispaikka ja kunnon kahvilatuotteet.
Missä: Andrássy út 29.
Yhteystiedot: www-osoite

New York. Vuonna 1894 avattu New York oli 1800-luvulla kirjailija- ja taiteilijapiirien ehdoton keskipiste. Loistokkaassa ja hieman boheemissakin kahvilassa viihtyi mm. Mika Waltari, joka mainitsee kahvilan romaanissaan. Kahvila on ollut monien suomalaisten kantapaikka, Waltarin lisäksi kahvilla viihtyi kuvanveistäjä Yrjö Liipola. Cafe New York on kahvila joka kannattaa ehdottomasti kokea Unakrin lomalla. Kahvikupposta nauttiessa kun kallistaa päätä takakenoon avautuu uusia upeita nähtävyyksiä. Kahvilan katto on nimittäin todella maalauksellinen ja kaunis.
Missä: Erzsébet körutin ja Dohány utcan kulma, Suurella kaarikadulla, lähellä Blaha Lujza ter aukiota (metro M2); raitiovaunut 4 6 (Wesselenyi utca pysäkki), johdinauto 74 (Erzsebet korut) joko Astoria:lta tai kaupungin puistosta.
Yhteystiedot: www-osoite

Ruszwurm. Budan vanhin kahvila. Sisällä ja ulkona vain muutama pöytä, mutta keskiaikainen tunnelma on ainutlaatuinen. Tämä kahvila lumoaa sympaattisuudellaan ja pienuudellaan.
Missä: Szentháromság tér 7, kahvila sijaitsee Linnavuorella.
Yhteystiedot: www-osoite

Viimeksi muutettu lauantai, 26 toukokuu 2012 19:06

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset